Vul een zoekwoord in

Opvoedingsproblemen

Kinderen opvoeden is niet gemakkelijk. In elke levensfase van een kind kunnen problemen ontstaan. Soms gaat dat geleidelijk, maar soms ook heel acuut. Hoe ga je daar als ouder mee om? STERKR is er om te helpen als jij of je kind het even niet meer weet.

Er bestaat geen boekje met opvoedregels die precies voorschrijven hoe je bepaalde dingen moet aanpakken. Dat kan ook helemaal niet. Elk kind is anders, en wat bij het ene kind werkt, werkt bij het andere kind helemaal niet. Ook ouders zijn heel verschillend. Wat de ene ouder handig vindt, hoeft niet per se bij de ander te passen.

Meestal zijn het de ouders die een opvoedingsprobleem ervaren. Corrigeren, grenzen stellen, regels aangeven: als het niet meer lukt om je kind te sturen in zijn gedrag of handelingen, kun je het gevoel hebben de controle te verliezen. Los daarvan is het niet leuk om altijd maar boos te zijn. Of het gevoel te hebben dat je geen leuke vader of moeder bent. Problemen die langer aanhouden, kunnen een behoorlijke belasting vormen voor het kind en het gezin.

De meeste ouders en kinderen vinden vanzelf hun weg. Maar als je vastloopt in de opvoeding, worstelt met vragen over gedrag of levensfase, kun je terecht bij STERKR. Wij helpen jullie dan weer op weg.

Opvoedtips? 

We hebben op deze site opvoedtips opgenomen die je wellicht al meer op weg helpen. Liever meer informatie? Bel, mail of chat met ons.