Vul een zoekwoord in

Sociaal-emotionele problemen

In je leven ben je veel samen met anderen. Met je ouders, broers of zussen, familie, vrienden en vriendinnen, klasgenoten en leraren. Hierdoor leer je hoe je met andere mensen kunt omgaan en hoe je moeilijke situaties kunt oplossen. Het omgaan met andere mensen zorgt er ook voor dat je jezelf steeds beter leert begrijpen. Maar wat als dit niet vanzelf gaat?

Het contact met andere mensen is niet altijd gemakkelijk. Zo is het contact met leeftijdsgenoten vaak anders dan met je ouders en familie. De groep op school is vaak veel groter. Ook gelden er andere regels en moet je meer rekening houden met wat anderen willen. Je kunt je onzeker voelen, omdat je graag wil dat anderen je aardig vinden. Of in paniek raken, omdat je niet goed weet wat je met dit gevoel aan moet. Andere kinderen worden juist boos of driftig omdat ze van alles voelen, maar het lastig vinden om hun emoties onder woorden te brengen. 

Misschien voel jij je ook anders dan de meeste van je leeftijdsgenoten. Mogelijk verloopt jouw ontwikkeling sneller dan gemiddeld (ben je hoogbegaafd / meerbegaafd) waardoor je kunt piekeren over wereldproblemen of heb je veel vragen over het leven waar je bang van kunt worden. Fouten maken doe je liever niet, dat lukt vaak ook goed omdat de meeste dingen jou gemakkelijk en vlot afgaan. Maar als het moeilijker wordt vind je dat het ook in één keer moet lukken, zonder te oefenen en zonder fouten te maken. Hierdoor ga je moeilijke situaties uit de weg, pas je je aan en probeer je niet op te vallen in je groep. Maar aan de andere kant voelt dit ook niet goed, waardoor je niet lekker in je vel zit.

Bij STERKR helpen we jou om met dit gevoel om te gaan. Welke gedachten en gevoelens heb jij over jezelf? Kloppen die eigenlijk wel? Waar liggen jouw kwaliteiten? Je leert anders kijken naar jezelf en jouw gedachten. Hierdoor ga je je beter voelen en durf je weer meer uitdagingen aan te gaan. We bieden speciale trainingen aan kinderen en jongeren die het moeilijk vinden om met leeftijdsgenoten om te gaan. Hierin leer je, alleen of in een groep, hoe je dit op een goede manier kunt aanpakken.