Vul een zoekwoord in

Problemen in het gezin

De sfeer in een gezin kan door allerlei omstandigheden flink verstoord raken. Problemen zijn vaak langdurig en complex. STERKR kan helpen om onderliggende patronen te ontrafelen en samen op zoek te gaan naar oplossingen.

Als er in een gezin veel ruzie wordt gemaakt, vaak onenigheid is en felle discussies worden gevoerd, kan dat voor veel stress en verdriet zorgen. Bij alle gezinsleden, maar vooral bij kinderen. Vaak duurt de situatie al jarenlang en is er een soort patroon ontstaan. Een patroon dat niet werkt en waar mensen erg ongelukkig van worden. Het doorbreken van dat patroon is lastig; de problemen zijn vaak complex. STERKR kan helpen om die patronen te ontrafelen en uit te zoeken wat wél werkt. Dat doen we niet alleen met de ouders of met de kinderen, maar met het hele gezin. Samen dus. Want ieder gezinslid heeft een eigen rol en kan bijdragen aan verbetering van de relatie. Met elkaar komen tot een fijn thuisgevoel, dat is de bedoeling.

Op de pagina opvoedtips vind je praktische artikelen die je wellicht al meer op weg helpen. Liever meer informatie? Bel, mail of chat met ons.