Vul een zoekwoord in

Aandacht- en concentratieproblemen

Ben jij snel afgeleid tijdens de les? Zit je vaak te dromen, ben je vergeetachtig en heb je veel gedachten in je hoofd? Ben je daarnaast misschien ook heel druk? Deze aandacht- en concentratieproblemen kunnen erg lastig zijn. Je wil graag dingen voor elkaar krijgen, maar het lukt niet. Soms denken anderen zelfs dat je niet je best doet. Niet fijn...

Als je veel last hebt van aandacht- en concentratieproblemen, dan noemen we dit ADHD. Er zijn verschillende soorten ADHD. Sommige kinderen zijn heel dromerig en krijgen hun schoolwerk - maar ook hun gedachten - niet op orde. Anderen kinderen zijn naast snel afgeleid, ook heel druk en impulsief. Ze roepen bijvoorbeeld zomaar dingen door de klas en kunnen dit moeilijk stoppen.

Aandacht- en concentratieproblemen kunnen echt lastig zijn. Heb je ADHD, dan vind je het waarschijnlijk lastig om te luisteren, dingen te onthouden of na te denken over de gevolgen van iets. Het kan zijn dat je daardoor minder goede cijfers haalt. Of veel straf krijgt. Misschien doe je zelfs gevaarlijke dingen. 

ADHD heeft trouwens ook voordelen. Mensen met ADHD zijn vaak heel creatief, spontaan en sprankelend en hebben originele ideeën. Doordat je veel meekrijgt van wat er om je heen gebeurt en doordat je gevoelig bent, wil je anderen graag helpen.

STERKR kan samen met jou en je ouders kijken waar je tegenaan loopt. Als het nodig is, onderzoeken we of jouw aandacht- en concentratieproblemen te maken hebben met ADHD. Vervolgens kijken we wat jij thuis en op school nodig hebt om je beter te concentreren. Wij denken met jullie mee, geven tips en leren je hoe je sommige dingen anders kunt aanpakken. Soms kan het helpen dat iemand van STERKR thuis of op school met jou meekijkt naar wat je nodig hebt van de mensen om je heen.