Vul een zoekwoord in

Trauma, rouw en verlies

Als je iets pijnlijks of schokkends meemaakt in je leven, kun je daar behoorlijk last van krijgen. Denk aan pesten, een ongeluk, de dood van iemand van wie je houdt. Meestal wordt dat gevoel na een tijdje minder, maar soms kun je het niet loslaten. Dan gaat het slechter op school, je voelt je down of je hebt nergens meer zin in. Zo’n dip kan komen doordat je de gebeurtenis nog niet goed hebt verwerkt.

Verwerken van nare herinneringen (trauma)

Sommige kinderen en jongeren maken heftige dingen mee. Het verwerken van zo'n gebeurtenis kost tijd, maar gaat meestal vanzelf. Soms lukt dat niet, en blijf je last houden van wat er gebeurd is. Is dat bij jou het geval, dan is het verstandig om hulp te zoeken. STERKR kan je helpen met het verwerken van nare gebeurtenissen en herinneringen. We praten bijvoorbeeld over wat er gebeurd is. Maar we kunnen ook spel- of dramatherapie inzetten of EMDR: een speciale manier van behandelen van onverwerkte angsten en trauma's. Samen zorgen we ervoor dat jij de gebeurtenis een plek kunt geven en weer op eigen kracht verder kunt.

Rouw en verlies

Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met afscheid, verlies en het verdriet dat daarbij gevoeld wordt. Dit zorgt voor veel verdriet en verwarring, zeker als het net gebeurd is. Meestal wordt het verdriet na een tijdje minder heftig en lukt het om de draad van je leven weer op te pakken. Maar soms blijft het verdriet overheersen. Voor jou, je ouders en de andere gezinsleden kan het lastig zijn om met je eigen verdriet en het verdriet van de anderen om te gaan. Je wil elkaar helpen, maar dat is best moeilijk als je zelf heel verdrietig bent. STERKR helpt jou en je familie op weg bij het verwerken van verlieservaringen. Dit kan op verschillende manieren. We kijken samen wat het beste bij je past: individuele gesprekken, spel- of dramatherapie of gezinsgesprekken. STERKR werkt samen met een gespecialiseerde rouwtherapeute.