Vul een zoekwoord in

Ondersteuning vanuit een persoonlijke aanpak

Bij STERKR krijg je een aanpak die aansluit bij wat jij nodig hebt. Bij jouw vragen, behoeftes en krachten. Samen onderzoeken we waar de problemen zitten en bepalen we de gewenste behandelwijze. Ons uitgangspunt: wat helpt jou, en waar nodig je ouders, verder?

Intake

Tijdens de intake, maar ook in het vervolg van het traject, stellen we vast wat jouw individuele problemen en persoonlijke behoeften zijn. Daarbij hebben we oog voor het hele systeem. Dat betekent dat we ook de hulpvragen van ouders over opvoeding en het contact met hun kind(eren) vroeg in kaart brengen.

Diagnostiek: wat is er aan de hand?

Als je je voor behandeling aanmeldt bij STERKR, kan het in sommige gevallen helpen om wat gerichter te kijken waar je klachten vandaan komen. Dat doen we door goed uit te zoeken wat er  speelt en hoe dat komt. Als we dat weten, kunnen we een goed plan voor je behandeling maken. Tijdens deze fase van diagnostiek kijken we wat momenteel lastig voor je is, maar ook naar alles wat goed verloopt. We laten je opdrachten doen of vragenlijsten invullen. Wat vind je van jezelf? Hoe ziet je omgeving eruit? Waar ben je goed in, waar heb je hulp bij nodig? We houden een gesprek en kijken vervolgens hoe we jou het beste kunnen helpen. Daarnaast kijken we soms mee op school of thuis en vragen we aan je leerkracht of gezinsleden hoe het met jou gaat. Zij kennen je immers heel goed.

Preventie: problemen voorkomen

Soms is het beter om ervoor te zorgen dat iets niet gebeurt, want dan hoef je het later ook niet op te lossen. Dat geldt ook voor psychische problemen. Als je merkt dat sommige dingen lastig verlopen, zonder dat dit grote problemen oplevert, kan het soms goed zijn om ermee aan de slag te gaan voordat het erger wordt.

Begeleiding: dichtbij en vertrouwd

Met begeleiding helpt STERKR jou om je zelfredzaamheid te vergroten. 'Zelfredzaam' betekent dat je sterker in je schoenen staat, in allerlei situaties. De begeleiding is vaak praktisch van aard: je leert beter omgaan met alledaagse problemen of het veranderen van gedrag dat je niet verder helpt. Bij deze begeleiding sta jij centraal. We kijken waar je last van hebt en wat je sterke kanten zijn. We betrekken je ouders en de andere gezinsleden. Zij hebben namelijk ook te maken met jouw klachten. Een voorbeeld: als jij vaak somber bent, dan is dat ook moeilijk voor je ouders. Of jouw broers en zussen hebben misschien wel last van jouw driftbuien. Omgekeerd kan het ook zo zijn dat jij je niet lekker voelt door problemen die thuis spelen. Als jouw ouders ruzie maken, bijvoorbeeld. STERKR helpt jou én je gezin om beter om te gaan met je psychische klachten.  

Behandeling: voor iedereen op maat

Psychologische behandeling

Je voert gesprekken met een psycholoog of orthopedagoog. Dit kan alleen zijn, of waar nodig met je ouders. Samen kijken jullie waar je tegenaan loopt en hoe jouw gedachten en gevoelens hier een rol in spelen. Soms krijg je opdrachten en oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan. Op deze manier leer je jezelf beter begrijpen, anders naar situaties te kijken en op een handige manier met moeilijke momenten, klachten en gevoelens om te gaan.

Het behandelaanbod

STERKR heeft een uitgebreid behandelaanbod voor:

 

Meer weten of aanmelden?

Neem contact op met STERKR!