Vul een zoekwoord in

Kinderen weer sterk maken

Opgroeien, naar school gaan, vrienden maken… Dat gaat niet bij iedereen vanzelf. Als je lange tijd niet lekker in je vel zit, vaak somber bent, onzeker, angstig of boos, dan is het goed om hulp te zoeken.

STERKR helpt kinderen en hun ouders om beter om te gaan met psychische problemen. Je kunt bij ons terecht met klachten als angst, somberheid, boosheid en overgewicht. Je kunt veel last hebben van deze klachten. Gelukkig is er vaak wat aan te doen! Samen met jou en je ouders kijken we waar je klachten vandaan komen en hoe we ze op kunnen lossen. Hierbij kijken we niet alleen naar de dingen die niet goed gaan, maar juist ook naar alles wat wél goed gaat.

Het draait om jou

Elk traject bij STERKR is maatwerk. Dit betekent dat we heel goed kijken wat jij nodig hebt om weer in balans te komen. En hoe STERKR jou en je familie daarbij kan helpen. Jij en je ouders mogen meedenken.

Intakegesprek

In het eerste kennismakingsgesprek onderzoeken we wat er speelt: hoe gaat het, thuis en op school? Bij kinderen onder de 12 jaar vinden we het fijn als beide ouders aanwezig zijn bij de intake. Boven de 12 jaar is het wenselijk dat ouders aansluiten, zodat we een goed beeld krijgen van wat er speelt. Vanaf 16 jaar mag je alleen naar het intakegesprek komen, maar ook dan is het prettig als je ouders (deels) kunnen aansluiten. 

Begeleiding en behandeling

Er zijn veel manieren om van psychische klachten af te komen. Afhankelijk van de klachten en de situatie kijken we welke behandeling het beste bij je past. Kijk voor de verschillende behandelingen die STERKR aanbiedt bij behandelvormen.

Diagnostisch onderzoek

Als je je voor een behandeling aanmeldt bij STERKR, dan kan het soms helpen om wat gerichter te kijken waar je klachten vandaan komen. Dat doen we door goed uit te zoeken wat er precies aan de hand is. Dat heet diagnostiek. We kijken wat er speelt en hoe dat komt. Als we dat weten, kunnen we een goed plan voor je behandeling maken. 

Meer weten of aanmelden?

Neem contact op met STERKR!