Vul een zoekwoord in

Verschillende vormen van behandeling

Bij STERKR kun je verschillende vormen van behandeling volgen. We zetten er een paar op een rij.

EMDR

Heb je ooit iets schokkends meegemaakt, zoals een ongeluk of geweld, dan kun je daar nog lang last van hebben. Je hebt bijvoorbeeld nachtmerries of je ziet de akelige beelden steeds opnieuw. Een onderdeel van je behandeling kan EMDR zijn. EMDR kan helpen om de emoties bij de herinnering te verzachten. De therapeut zal de nare herinneringen oproepen en samen met jou ervoor zorgen dat deze anders verwerkt worden in de hersenen. De therapeut doet dit aan de hand van bepaalde vragen, maar ook door het gebruik van geluidjes of door aan je te vragen om bepaalde oogbewegingen te maken. Deze reeks wordt een aantal keren herhaald. De combinatie van vertellen over de nare gebeurtenis en de geluidjes of bewegingen zorgt ervoor dat de herinnering minder heftig wordt. Je zal er dan minder emotioneel van raken.  

Speltherapie

Speltherapie is een vorm van behandeling waarbij het spel als middel wordt ingezet. Kinderen kunnen in spelvorm uiting geven aan hun gedachten, gevoelens en ervaringen. Daarnaast kan spel worden ingezet om ander gedrag aan te leren. Spel is het communicatiemiddel van het kind.

Creatieve therapie

Met behulp van creatieve therapie en dramamiddelen is het mogelijk om met non-verbale uitingsvormen te werken aan klachten. Creatieve therapie en dramatherapie zijn bij een breed scala aan problemen in te zetten. Denk aan inzet van rollenspellen om meer inzicht te krijgen in je klachten en emoties. Of in een creatief werkstuk uitdrukking geven aan je verhaal. 

Psychomotorische therapie

Bij psychomotorische therapie ga je veel bewegen. Dat doe je in de vorm van sport en spel. De combinatie van gesprekken en bewegen kan je helpen om situaties te herkennen die jij moeilijk vindt. Ook wordt het hierdoor vaak makkelijker om je problemen te accepteren en er op een andere manier mee om te gaan.

Meer weten of aanmelden?

Neem contact op met STERKR!