Vul een zoekwoord in

Alles over kinderwens

Als zwanger worden niet lukt

Als zwanger worden niet lukt

Drugs

Drugs kunnen je minder vruchtbaar maken en zorgen voor een miskraam of afwijkingen. Waarom is het nog meer verstandig om te stoppen met drugs als je zwanger wilt worden?

Vruchtbaarheidsbehandelingen

Vruchtbaarheidsbehandelingen

Veganistisch

Als je veganistisch eet en zwanger wil worden, moet je genoeg noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgen. Hoe doe je dat en wat bespreek je met je arts?

MESA, PESA en TESE

MESA, PESA en TESE zijn vruchtbaarheidsbehandelingen voor mannen. Waar staan deze afkortingen voor en hoe worden deze behandelingen uitgevoerd?

Erfelijke eigenschappen

Aangeboren aandoening in de familie kun je het beste al vóór de zwangerschap met de verloskundige bespreken. Wat kun je kind erven?

Nachtrust

Als je zwanger wilt worden, is het belangrijk dat je voldoende slaap krijgt. Wat zijn de gevolgen van slaaptekort en wat kun je doen om beter te slapen?

Biologie van de man

In de zaadballen van de man worden dagelijks zaadcellen aangemaakt. Waarom hangt de balzak buiten het lichaam en wat gebeurt er als een man klaarkomt?

Vruchtbaarheid man

Alleen gezonde zaadcellen zijn in staat de eicel te bereiken en bevruchten. Wat kun je als man doen om je vruchtbaarheid te bevorderen.

Het beste moment om zwanger te worden

Als je een gezin wil stichten wil je het beste moment om zwanger te worden weten. Wanneer ben je vruchtbaar en met welk standje heb je het meeste succes?

Alcohol

Als je graag zwanger wilt worden, is het verstandig als jijzelf èn je partner stoppen met alcohol drinken. Wat zijn de risico’s van alcohol voor de zwangerschap?

Niet zelf kinderen kunnen krijgen

Niet zelf kinderen kunnen krijgen

Downsyndroom

Tijdens je zwangerschap kan er iets misgaan bij het sorteren van erfelijk materiaal en is er kans op ontwikkeling van het downsyndroom. Wanneer heb je een verhoogd risico?

Zelfonderzoek

Als je na een halfjaar tot jaar proberen nog niet zwanger bent, kun je zelfonderzoek doen met de temperatuurmethode. Hoe doe je dat en wat doe je met de uitslagen?

Medische oorzaken bij de vrouw

Wanneer je niet of lastig zwanger wordt, kan dat liggen aan verschillende medische oorzaken. Wat veroorzaakt een verminderde vruchtbaarheid of moeite met zwanger worden?

Medicijnen

Medicijnen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van je baby of je vruchtbaarheid verlagen. Hoe zit dat met medicijnen zonder recept en wat bespreek je met je arts?

meer laden...