Vul een zoekwoord in

Alles over puber

Knieklachten

Als je kind intensief sport, kan je kind last krijgen van pijn in de knie. De pijn heeft bij jongens vaak een andere oorzaak dan bij meisjes. Waardoor komen de knieklachten en wat kun je eraan doen?

Genderidentiteit en transgender

Bij sommige pubers komt hun genderidentiteit niet overeen met hun geslacht: een jongen voelt zich dan een meisje, en een meisje een jongen. Hoe ga je hiermee om?

Homo-ouders

Kinderen van homoseksuele ouders ontwikkelen zich niet anders dan andere kinderen, maar de gezinssituatie is wel anders. Hoe praat je daarover met je kind?

Vegetarisch

Bij vegetarisch eten eet je geen vlees of vis meer. Hoe krijgt je kind toch voldoende ijzer en vitamine B12 binnen?

Verbranding

Als je kind een brandwond heeft, houd de brandwond dan altijd minstens 10 minuten onder lauw zacht stromend water. Wat kun je nog meer doen bij brandwonden?

Ziektes in het buitenland

In het buitenland komen ziektes voor die we in Nederland niet hebben. Hoe voorkom je dat jij of je puber besmet raakt en wat moet je doen bij diarree?

Persoonlijkheidsstoornissen

Persoonlijkheidsstoornissen kenmerken zich door gedragingen en emoties die duidelijk afwijken van die van gezonde personen. Welke persoonlijkheidsstoornissen zijn er en wat kun je eraan doen?

Snus en nicotinezakjes

Snus is de naam voor nicotinezakjes waar óók tabak in zit, maar wordt vaak voor álle nicotinezakjes gebruikt. Door jongeren en kinderen worden vooral nicotinezakjes gebruikt, zonder tabak. Wie snus gebruikt, krijgt nicotine binnen zonder te roken. Maar ook snus is verslavend en ongezond. En steeds meer jongeren en zelfs kinderen gebruiken het. Snus is verboden.

Online gok-sites

Online gok-sites zijn bedoeld voor 18 jaar en ouder, maar er is geen controle. Je kind kan dus alsnog gokken en geld uitgeven. Hoe praat je daarover met je puber?

Stotteren

Stotteren is het niet vloeiend kunnen praten. Wat kun je doen als je kind stottert en wat doet de logopedist of stottertherapeut?

Vergiftiging

Bel altijd 112 als je kind een vergiftiging heeft opgelopen. Wat kun je zelf nog meer doen om de schade te beperken?

Ideeën met en voor brussen

Er is veel informatie voor brussen beschikbaar, zoals ideeën voor uitjes, extra ondersteuning en informatie van lotgenoten. Waar kun je dit allemaal vinden?

Huiselijk geweld

Kinderen lijden erg onder geweld tussen hun ouders en een veilig thuis is belangrijk. Hoe zorg je dat kinderen geen last hebben van jullie ruzies?

Zien

Omdat tijdens de groeispurt ook de ogen groeien, kunnen pubers slechter gaan zien. Wat kun je doen en waar moet je op letten?

De scheiding

Als je gaat scheiden heeft dat een grote invloed op je kind. Hoe kun je je kind steunen en beschermen?

Homo- en biseksualiteit

In de pubertijd worden jongeren vaak voor het eerst verliefd. Ze kunnen vallen op iemand van hetzelfde geslacht, maar ook op jongens én meisjes. Hoe ga je hiermee om?

Seksverslaving

Jongeren in de puberteit krijgen interesse voor seks. Je kind is niet meteen seksverslaafd als het vaak aan seks denkt of een pornosite bezoekt. Wanneer is je kind wel seksverslaafd?

Herpes genitalis

Herpes genitalus is een veelvoorkomend, vaak onschuldig virus. Hoe krijg je het, wat zijn de klachten en gevolgen en wat kun je doen?

meer laden...