Vul een zoekwoord in

Alles over ouderschap

Pleegouders

Pleegouders nemen tijdelijk een kind gedwongen of vrijwillig in huis. Waar kun je je aanmelden als pleegouder en wat gebeurt er na je aanmelding?

Jonge ouders

Als jonge ouder kom je voor bijzondere uitdagingen te staan, bijvoorbeeld je studie combineren met een kind. Waar moet je als jonge ouder rekening mee houden?

Overbelasting

Helaas raken veel ouders van een zorgintensief kind uiteindelijk overbelast. Hoe herken je de signalen van overbelasting en burn-out en wat doe je als het je teveel wordt?

Geld bijhouden

Grip op je geld is belangrijk om financiele problemen te voorkomen. Hoe pak je dit goed en eenvoudig aan?

Homo-ouders

Kinderen van homoseksuele ouders ontwikkelen zich niet anders dan andere kinderen, maar de gezinssituatie is wel anders. Hoe praat je daarover met je kind?

Boeken, tijdschriften en website

Als je een zorgintensief kind hebt kan het je helpen om boeken, tijdschriften en websites te lezen over het onderwerp. Waar vind je deze informatie?

Client- en belangenorganisaties

Client of belangenorganisaties bieden op verschillende manieren ondersteuning aan jou als ouder. Voor welke ondersteuning kun je bij deze organisaties terecht?

Huiselijk geweld

Kinderen lijden erg onder geweld tussen hun ouders en een veilig thuis is belangrijk. Hoe zorg je dat kinderen geen last hebben van jullie ruzies?

Opleiding en kinderen

Je kind opvoeden en studeren kan een lastige combinatie zijn. Hoe combineer je de zorg voor je kind met je studie en welke financiële regelingen zijn er beschikbaar?

De scheiding

Als je gaat scheiden heeft dat een grote invloed op je kind. Hoe kun je je kind steunen en beschermen?

Je relatie verandert

Als je vader of moeder wordt, verandert ook de relatie met je partner. Je gaat van partnerschap naar ouderschap. Hoe kunnen jullie daar het beste mee omgaan?

Samenwonen

Of jullie getrouwd zijn of een samenlevingscontract hebben, bepaalt of jullie automatisch de wettelijke ouders zijn wanneer jullie kind wordt geboren. Wat is het verschil?

Seks na de bevalling

Na de bevalling kun je binnen drie weken alweer zwanger worden. Waar hangt de keuze van anticonceptie vanaf en wat kun je gebruiken als je borstvoeding geeft?

Samengesteld gezin

Een samengesteld gezin is een gezin met kinderen uit eerdere relaties. Hoe vorm je samen een nieuw gezin en ben je automatisch wettelijke ouder van elkaars kinderen?

Emoties van familie en vrienden

Als je een zorgintensief kind hebt, is het belangrijk dat er ook ruimte is voor de emoties van familie en vrienden. Hoe help je hen als ouder daarbij?

Kindgebonden budget

De hoogte van het kindgebonden budget is afhankelijk van je inkomen en het aantal kinderen dat je hebt. Wat moet je nog meer weten over deze toeslag?

Financiële tegemoetkomingen

Als zorgintensief gezin heb je misschien recht op financiële tegemoetkomingen. Welke toeslagen zijn er en wanneer heb je daar als zorgintensief gezin recht op?

meer laden...