Vul een zoekwoord in

Alles over baby

Gewicht

Pasgeboren baby's wegen tussen de 2500 en 4500 gram. Wat zijn de oorzaken en gevolgen van een te laag of hoog geboortegewicht en hoe hou je de groei en ontwikkeling bij?

Groei en ontwikkeling

In het eerste jaar groeit je baby snel en kan steeds beter ruiken, zien, horen, voelen en bewegen. Wat kan je helpen om de groei en ontwikkeling van je baby bij te houden?

Homo-ouders

Kinderen van homoseksuele ouders ontwikkelen zich niet anders dan andere kinderen, maar de gezinssituatie is wel anders. Hoe praat je daarover met je kind?

Berg

Berg is een type eczeem dat veel voorkomt bij pasgeboren baby's. Hoe ziet berg eruit, wat is de oorzaak en wat kun je doen als je baby berg heeft?

Verbranding

Als je kind een brandwond heeft, houd de brandwond dan altijd minstens 10 minuten onder lauw zacht stromend water. Wat kun je nog meer doen bij brandwonden?

Hazenlip

Bij een hazenlip heeft je baby een spleet in zijn lip en/of gehemelte. Wat is de oorzaak en wat kun je doen?

Mond- en voetzeer

Hand-voet-mondziekte zijn soms pijnlijke, maar onschuldige blaasjes op de handen, voeten en in de mond. Wat zijn de verschijnselen en oorzaken en wat kun je ertegen doen?

Op de fiets

Je kunt je baby op een aantal manieren op de fiets vervoeren. Welke zijn dit en hoe kun je veilig fietsen met je baby?

Open rug

Een open ruggetje onstaat in de eerste maanden van de zwangerschap en kan ernstige gevolgen hebben. Welke vormen zijn er en wat zijn de gevolgen?

Waterhoofd

Hersenvocht is nodig voor de aan- en afvoer van stoffen. Bij een waterhoofd kan het vocht niet worden afgevoerd. Hoe herken je een waterhoofd en wat kun je ertegen doen?

Waterpokken

Waterpokken is een besmettelijke ziekte die rode vlekjes en blaasjes op de huid veroorzaakt. Wat zijn de symptomen en wat kun je ertegen doen?

Vergiftiging

Bel altijd 112 als je kind een vergiftiging heeft opgelopen. Wat kun je zelf nog meer doen om de schade te beperken?

Baby in bad

Je baby in bad doen is een heerlijk moment om de band tussen jullie te versterken. Wat komt er bij kijken om je baby fijn en veilig in bad te doen?

Huiselijk geweld

Kinderen lijden erg onder geweld tussen hun ouders en een veilig thuis is belangrijk. Hoe zorg je dat kinderen geen last hebben van jullie ruzies?

Worminfecties

Je baby kan van verschillende soorten wormen last krijgen. Welke soorten zijn er en hoe voorkom en genees je worminfecties?

Zomerhitte

Hoe verzorg je jouw baby met dit warme weer? Baby's kunnen zelf hun lichaam nog niet goed op temperatuur houden. Met warm weer is het dus extra belangrijk dat je baby voldoende drinkt en het niet te warm krijgt.

Veilig in huis

Je kind ontdekt dingen door overal aan te zitten, maar dat kan ook in huis tot ongelukken leiden. Hoe zorg je er voor dat je kind veilig in huis op ontdekkingstocht kan?

Huilen na het eerste jaar

Als je weet waarom je baby huilt, kun je beter reageren. Om welke redenen huilt een baby en wat kun je doen?

meer laden...