Vul een zoekwoord in

Specialist Ondersteuner Jeugd (SOJ)

Ben jij GZ-psycholoog, Orthopedagoog Generalist of gedragswetenschapper en wil jij vanuit de de functie Specialist Ondersteuner Jeugd (SOJ) kinderen, jongeren en hun gezin weer in hun kracht kunnen zetten of naar de juiste zorg leiden? Lees dan verder!

Positieve groei, daar gaat het om. Dat lukt alleen maar in hechte samenwerking met onze netwerkpartners en het sociale netwerk van onze cliënten. Tegelijk maken we de toegang tot GGZ eenvoudiger voor cliënten die hulp hard nodig hebben. Zo’n ambitie vraagt om professionals die, net als wij, geloven in een betere ggz en samenwerkingen in het sociale domein. STERKR, onderdeel van Vincent van Gogh, bouwt hier aan mee!

Wat maakt jouw functie gewoon anders?

In nauwe samenwerking met of vanuit de laagdrempelige setting binnen een of meerdere huisartsenpraktijken in Limburg zet jij je kennis en ervaring in om een goede inschatting te maken wat nodig is voor een kind of gezin. In deze functie ligt het accent op een goede screening. De basis om te bepalen wat er nodig is voor het kind, de jongeren of het gezin. Soms is dat psycho-educatie of een aantal (adviserende) gesprekken, maar soms is het ook nodig om door te verwijzen naar de best passende zorg. Hiervoor is zicht op de sociale kaart en korte lijnen met het sociaal domein van belang. Je werkt solistisch maar samen met partners, alles om de zorg nog vriendelijker te organiseren.

Je werkt aan de voorkant, door jouw kennis en expertise in te zetten, voor betere zorg. Dit doe je door vooral te focussen op het verhelderen van de hulpvragen, het in kaart brengen van de situatie (vanuit een systemische invalshoek en op basis van positieve gezondheid), te focussen op draagkracht en te kijken wat nodig is (matched care) om de ondersteuning te organiseren. Hierbij maakt je gebruik van het eigen netwerk van de cliënt (versterking), voorliggende voorzieningen, sociale voorzieningen en maatwerkvoorzieningen.  Kennis van de sociale kaart is daarbij van belang.

Wat maakt jou gewoon anders?

 • Als BIG-geregistreerde GZ-psycholoog, orthopedagoog-generalist of SKJ-geregistreerde Gedragswetenschapper ben jij bezig met de taken die bij je vak horen. Vanuit de functie als SOJ betekent dit ook pionieren en samenwerken aan een cliëntvriendelijk zorglandschap.
 • Je hebt ruime ervaring in de GGZ, kennis van psychopathologie (DSM V), sociaal psychologische en opvoedingsproblemen;
 • Je hebt brede kennis van de (organisatie van de) eerste en tweedelijnszorg op het gebied van GGZ en tevens van de algemene jeugdzorg;
 • Je hebt affiniteit met het werken “aan de voorkant” en vind je het leuk op te pionieren?;
 • Communiceren en samenwerken is aan jou besteed;
 • Je zet je in als actieve teamspeler in de samenwerking met huisartsen, lokale teams en andere professionals, zowel binnen als buiten de huisartsenpraktijk;
 • Je neemt graag het initiatief en bent optimistisch;
 • Je gaat graag op zoek naar vernieuwing of verbeteringen;
 • Je bent iemand met een nuchtere, normaliserende kijk en staat voor gelijkwaardigheid.

Wat bieden we jou?

We bieden je een fijne werkomgeving waar groei en ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Samen willen we STERKR verSTERK(R)en! Je salaris wordt ingedeeld in FWG 60 of FWG65 CAO GGZ, afhankelijk van jouw opleiding. Je uren en werkdagen willen we samen met jou afstemmen.

Waarom werken als SOJ

4 redenen om direct te solliciteren:

 • Je werkt systemisch. Je ziet de relatie tussen het gedrag van een kind/jongere met diens omgeving en hebt lef om hier op door te pakken of op in te zetten.
 • Je werkt in een relatief nieuwe functie waar bij er ruimte is om te pionieren en je gebruik kunt maken van een inhoudelijk achterban om te sparren.
 • Je bouwt samen aan vernieuwing in de zorg. We zitten in de ontwikkelfase en staan open voor ideeën en verbeteringen.
 • Je draagt bij aan onze missie om te zorgen dat er minder stigma op GGZ problematiek komt te liggen waarbij je uitdraagt dat moeilijke fases bij het leven horen.

Meebouwen aan een andere ggz

We weten dat het anders kan in de ggz, maar we hebben daarvoor geen blauwdruk. Jij pakt de uitdagingen van deze tijd met beide handen aan. Daarbij denk je niet in hokjes, maar out of the box. Samen met onze ketenpartners en het sociale netwerk zoek je naar nieuwe oplossingen en wil je de cliëntenzorg verbeteren. Geloof jij ook dat het anders kan? Bouw dan met ons mee aan een vernieuwde ggz!

Wat maakt Vincent van Gogh gewoon anders?

Als grootste ggz-organisatie in Noord-Limburg hebben we een rijke traditie in het behandelen en begeleiden van mensen met ernstige psychische en psychiatrische klachten. Dit doen we over een breed spectrum, klinisch en ambulant en steeds vaker bij mensen thuis of digitaal. Onze ambitie? Herstel is haalbaar, zeker met de juiste zorg, direct én duurzaam. In de eigen omgeving en samen met de cliënt, met naasten en andere betrokkenen binnen de keten en het netwerk. Hiervoor kent Vincent van Gogh elf zelfstandige eenheden, verspreid over heel Limburg.

Elk dag leren en kennis delen

Naast een zorgorganisatie is Vincent van Gogh ook een toonaangevend opleidings- en trainingsinstituut voor psychiaters, psychologen, verslavingsartsen, klinisch geriaters, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, verzorgenden en sinds kort ervaringsdeskundigen. De motor van onze ontwikkeling ligt in de zorgpraktijk. Daarin leren we dagelijks met en van cliënten, collega’s en andere partners in het netwerk van de zorgverlening.

Anders innoveren

Trots op onze historie, gaan we de uitdagingen van deze tijd volop aan. We werken aan innovaties die de cliënt echt centraal stellen, met hulp van technologie, ICT en e-health. Daarvoor zoeken we mensen die willen leren en bouwen aan een toonaangevende en innovatieve organisatie voor nieuwe ggz. Want het kan en moet gewoon anders.

Meer informatie?

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Mendy Hagens via whatsapp 06-11323909.

Meer informatie over STERKR vind je op STERKRhelpt.nl. Je vragen over het sollicitatieproces kun je stellen aan Roos Loeffen via whatsapp, 06 23 19 08 52. De vacature is zowel intern als extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Solliciteer en ga “gewoon anders” bij ons aan de slag

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van SOJ binnen STERKR bij Vincent van Gogh? Stuur dan je cv en korte motivatie via de sollicitatiebutton onderaan de vacature tekst of via deze link. Dit betreft een open sollicitatie en er is op dit moment geen sluitingsdatum. We vragen je om hierbij 2021SOJ0104 als referentie op te nemen. We maken graag op korte termijn ruimte voor een gesprek in overleg met jou.