Vul een zoekwoord in

Alles over Jongvolwassene 18 t/m 22

Genderidentiteit en transgender

Genderidentiteit gaat over of je kind zich man, vrouw of iets anders voelt. Wat is genderexpressie en hoe ga je er mee om als je kind aangeeft transgender te zijn?

Homo-ouders

Kinderen van homoseksuele ouders ontwikkelen zich niet anders dan andere kinderen, maar de gezinssituatie is wel anders. Hoe praat je daarover met je kind?

Verbranding

Als je kind een brandwond heeft, houd de brandwond dan altijd minstens 10 minuten onder lauw zacht stromend water. Wat kun je nog meer doen bij brandwonden?

Wegblijven van school

Als je kind meerderjarig is dan heet spijbelen wegblijven van school. Wat zijn oorzaken van structureel wegblijven, wat kun je als ouder doen en wat is werkleerplicht?

Vergiftiging

Bel altijd 112 als je kind een vergiftiging heeft opgelopen. Wat kun je zelf nog meer doen om de schade te beperken?

Ideeën met en voor brussen

Er is veel informatie voor brussen beschikbaar, zoals ideeën voor uitjes, extra ondersteuning en informatie van lotgenoten. Waar kun je dit allemaal vinden?

Huiselijk geweld

Kinderen lijden erg onder geweld tussen hun ouders en een veilig thuis is belangrijk. Hoe zorg je dat kinderen geen last hebben van jullie ruzies?

Alcohol en groepsdruk

De meeste jongvolwassenen komen weleens in aanraking met alcohol. Hoe help je je kind om eigen keuzes te maken en zich te weren tegen groepsdruk?

Chlamydia

Als je kind onveilige seks heeft gehad, kan het chlamydia oplopen. Dat is een bacterie. Hoe herken je chlamydia en wat zijn de gevolgen?

De scheiding

Als je gaat scheiden heeft dat een grote invloed op je kind. Hoe kun je je kind steunen en beschermen?

Emigreren

Jongvolwassenen zijn nog steeds bezig hun eigen identiteit vorm te geven. Wat betekent een grote levensverandering als emigreren voor je kind?

Verhuizen

Een goede voorbereiding maakt de verhuizing makkelijker voor jou en voor je kind. Hoe zorg je er voor dat je kind goed voorbereid is en ook went aan een nieuwe school?

Uitkering

Als jij of je kind geen werk heeft en geen opleiding volgt, kun je hulp krijgen van de gemeente. Welke hulp biedt de gemeente en welke financiële hulp en uitkering is geschikt?

Stress op het werk

Als de werkdruk (te) hoog ligt, kan je kind last krijgen van stress op het werk. Wat zijn vaak de oorzaken van werkstress en wat kan je kind er tegen doen?

Voedselallergie

Als het afweersysteem antistoffen aanmaakt tegen bepaalde eiwitten in eten, heet dat een voedselallergie. Welke klachten krijgt je kind daarvan en wat is intolerantie?

Samengesteld gezin

Een samengesteld gezin is een gezin met kinderen uit eerdere relaties. Hoe vorm je samen een nieuw gezin en ben je automatisch wettelijke ouder van elkaars kinderen?

Cocaïne

Cocaïne is een stimulerende harddrug dat je een opgewekt en vrolijk gevoel geeft. Het kan ook vervelende effecten hebben. Welke zijn dat en wat zijn de risico’s?

Soa

Een soa is een infectie die je kunt oplopen als je onveilig vrijt. Door al vroeg met je kind te praten over veilig vrijen voorkom je dat het een soa oploopt. Wat vertel je je kind?

meer laden...